Kad gribas baudīt kaut ko garšīgu, nav obligāti jādodas uz restorānu. Šajā rakstā padalīsimies ar šefpavāra recepti – viņš apgalvo, ka viesi izvēlas lielākoties tieši šo zupu.
Turklāt pagatavot to pratīs pat “iesācējs” virtuvē, turklāt receptei vajadzīgi visvienkāršākie produkti, kas šobrīd ir pieejami teju vai katrā mājoklī! Un rezultāts izdodas vienkārši izcils – restorāna cienīga garša.
Un tā, kas ir nepieciešams, lai palutinātu sevi, savus draugus un savu ģimeni?
Sastāvdaļas:
Kabacīši – 2 gab. (vidēji)
Kartupeļi – 4 gab.
Sīpoli – 1 gab.
Burkāns – 1 gab. (paliels)
Ķiploki – 2 daiviņas
Kausētais siers – 100 grami
Ūdens – 500 grami
Augu eļļa – 30 grami
Sāls, melnie pipari, zaļumi – pēc garšas
Pagatavošana:
1. Vispirms sagatavojam sastāvdaļas. Nomizojam un kubiņos sagriežam kartupeļus. Sīpolu un ķiploku smalki sasmalcinām, burkānus sarīvējam uz rupjās rīves.
2. Sautējam uzkarsētā katlā ar eļļu sīpolu līdz caurspīdīgumam, pievienojam ķiploku. Sautējam vēl dažas minūtes, pievienojam burkānus, sautējam līdz tie kļūst mīksti.
Lasi vēl: Reperis Ozols “pieķerts” ar visu apģērbu, peldoties Ventas Rumbā Kuldīgā (+ VIDEO)
3. Nomizojam kabacīšus. Ja tam ir cietas sēklas, izņemam tās, bet mīkstumu sagriežam kubiņos. Pievienojam cepties visam pārējam. Pēc tam liekam klāt arī kartupeļus.
4. Pielejam ūdeni, visu kārtīgi samaisa. Pievieno garšvielas pēc izvēles (sāls, pipari, ja nepieciešams – var pievienot arī buljonu). Kad viss sāk vārīties, samazina uguni, gatavo 20 minūtes ar vāku.
5. Kad laiks pagājis, pievieno kausēto sieru. Visu kopā sautē vēl 5 līdz 10 minūtes, un tad ņem nost no uguns. Mazliet atdzesē un visu sablenderē ar rokas blenderi līdz viendabīgai masai.
6. Sasmalcina zaļumus (dilles, pētersīlis, baziliks) – pārkaisa pāri šķīvim pirms pasniedz. Ēdiens izdodas ļoti sātīgs un garšīgs.